diumenge, 12 de maig del 2024

ELS ÍBERS A SANTA PERPÈTUA

En el marc del nostre projecte sobre LES ETAPES DE LA HISTÒRIA, hem centrat la nostra atenció a l'Edat Antiga i a l'Edat Mitjana. 

Hem descobert l'aparició de moltes civilitzacions i la importància d'aquestes en el desenvolupament de la història. 

Hem partit del nostre entorn més proper per endinsar-nos en aquesta realitat tan llunyana, però que justifica el present. 

La pregunta "QUÈ ÉS L'ESTELA IBÈRICA?" ens ha traslladat a fer un estudi dels Ibers.Primer hem volgut conèixer la seva presència a Santa Perpètua i per això hem visitat el MUSEU DEL TREBALL del poble on hi ha una rèplica de l'Estela  i restes de l'enterrament d'un guerrer.




Després d'aquest primer contacte, hem continuat el nostre projecte realitzant la visita a LA CIUTADELLA IBÈRICA de Calafell. 

Allà hem pogut conèixer com era l'estructura d'un poblat iber, hem visitat diferent estances i hem descobert, a partir de les restes trobades i algunes reconstruïdes, com es desenvolupava el dia a dia en una tribu.


El que més ens ha agradat i hem gaudit ha estat l'activitat pràctica que hem realitzat. Hem practicat les diferents tècniques per fer les edificacions. Hem treball en equip, doncs en aquella època el treball col·laboratiu també era molt important.


Hem acabat de fang fins als ulls, però ens ho passat d'allò més bé!!


Hem descobert moltes curiositats de l'època, hem donat resposta a les preguntes plantejades i hem après que encara queden moltes qüestions per resoldre sobre aquesta civilització, especialment la seva LLENGUA: 

"QUÈ VAN ESCRIURE ELS ÍBERS A L'ESTELA IBÈRICA? " 

      "QUIN ERA EL MISSATGE?"

 Esperem que algun dia tinguem la resposta.

                           Aquí👉deixem les FOTOS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ELS ÍBERS A SANTA PERPÈTUA En el marc del nostre projecte sobre LES ETAPES DE LA HISTÒRIA , hem centrat la nostra atenció a l'Edat Antig...