dilluns, 20 de juny del 2022

 Coneixent Santa Perpètua

Amb la visita a l'ajuntament que van fer els nens i nenes de 3r fa poques setmanes per conèixer més del seu funcionament i de com l'Alcaldesa i els regidors organitzen els diferents aspectes del nostre municipi, es va iniciar també un petit projecte amb l'objectiu de conèixer més del nostre municipi.

A partir de diferents qüestions que s'anaven plantejant els infants, es va aprofundir en aspectes com la població, espais concrets o fins i tot curiositats de la cultura i tradició com són els gegants i gegantes del poble i una relíquia antiga tan important com l'Estela Ibèrica.


Després de buscar informació i llegir diverses fonts d'informació, arriben a certes conclusions:

  • L'Estela Ibèrica va ser trobada a Santa Perpètua al temps dels íbers.

  • L'autèntica Estela  Ibèrica està al museu d'arqueologia de Catalunya.

  • Al museu del poble tenim una rèplica que es podrà observar en poc temps perquè està previst que el museu torni a obrir en pocs mesos.

Parlant de l tradició i la cultura de Santa Perpètua coneixen el nom dels gegants i gegantes de Santa Perpètua i fins i tot les seves alçades:

El Bernat, la Perpètua, la Santiga i el Pipa formen part de la nostra cultura i representen part de la nostra història, i així ho van descobrint els infants.






Després serà la població actual del nostre municipi la que ocuparà les seves investigacions portant-los a fer una petita gràfica de població  . . .

 


A partir d'aquí serà l'itinerari per Santa Perpètua el que completarà les descobertes. Abans de portar-lo a la pràctica, els nens i nenes coneixen una mica més de l'app Google Maps per poder fer-la servir com a guia i `per conèixer les seves opcions en referència a  crear una ruta, mirar els metres o quilòmetres que es recorren o fins i tot el temps estimat per poder portar a terme el recorregut:

 



Un cop fetes les proves, arriba el dia de fer l'itinerari. En aquest cas fem grups a la classe i cadascú dels grups serà l'encarregat de guiar un dels recorreguts. El primer lloc que visitem és La Granja Soldevila . . . Els infants descobriran més tard de la importància que va tenir la granja i la família que hi vivia.



Pasen per la porta del museu municipal i arribem a l'OMIC. Descobreixen quina és la seva funció i com de a prop estar de l'edifici de l'Ajuntament. Aprenen que és un servei molt pràctic quan necessitem reclamar algun tema relacionat amb una compra.



El Casal d'avis de Centre Vila i l'escola d'expressió Bambalina són els següents descobriments que faran els nens i nenes seguint l'itinerari.


Arriben a la parròquia amb l'objectiu d'observar un edifici amb molta història d'estil ROMÀNIC. Aprofiten per fer un dibuix al natural deixant constància dels detalls que fan que es pugui reconèixer un edifici d'estil romànic.
Continuen el recorregut fins arribar a un espai tan antic i popular com és el MERCAT MUNICIPAL.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ELS ÍBERS A SANTA PERPÈTUA En el marc del nostre projecte sobre LES ETAPES DE LA HISTÒRIA , hem centrat la nostra atenció a l'Edat Antig...