diumenge, 10 d’abril del 2022

 S E T M A N A   C U L T U R A L


Aquesta ha estat una setmana temàtica molt interessant. El CINEMA que ha estat present a l'aula tot el que portem de curs, aquests dies encara ha estat més present.


Els nens i nenes de 3r van començar la setmana escoltant les explicacions d'un Director de cinema jove que es dedica a crear petits vídeos publicitaris per empreses i alhora ha creat un curtmetratge ple de sensibilitat que va presentar en exclusiva als espectadors i espectadores de la classe.



El dimarts els infants van descobrir que vol dir MIM i PANTOMIMA, van veure uns curtmetratges antics entre els que estava "El Nen" de Charlie Chaplin.


A continuació la proposta va ser, que els nens i nenes per grups fecin els seus muntatges de mim i pantomima assessorats per l'experta del museu del cinema de Girona que ens va acompanya al llarg del matí. En unes setmanes, ens enviaran el muntatge i el podrem compartir amb vosaltres...



 

 





Dijous, CINEMA EN VIU, els nens i nenes van gravar fent servir la tècnica de FONS CROMA per poder projectar escenaris fantàstics. La història representada va ser un petit guió que van crear per grups. Més tard i assessorats per l'expert van posar en marxa la gravació. Serà d'aquí a unes setmanes quan ens enviaran el resultat final ja muntat. De seguida que ho tinguem ho compartirem amb vosaltres...


 


 

 
 
Per últim, els súper productors i productores de grans històries de 3rA porten unes setmanes fent de GUIONISTES, DIRECTORS ARTÍSTICS, CÀMERES i creadors d'atrezzo i escenaris donant forma a unes històries molt interessants . . .

Quan les tinguin acabades, les estrenarem al blog perquè les puguin compartir i veure amb vosaltres . . .
Al portar a terme el projecte de STOP MOTIONS, els nens i les nenes han anat reflexionant sobre quins són els passos a seguir abans de veure una pel·lícula al cinema:

1.TENIR UNA IDEA ÉS FONAMENTAL:
Aquest seria el primer pas perquè tot comenci a tenir forma. Els grups van estar diferents estones pensant en possibles idees i posant-se d'acord. . .

 


2. EL GUIÓ:
A partir de la idea, van   crear el guió:

 

 3. PERSONATGES , ESCENARIS I ATREZZO:

Un cop tenen el guió clar, busquen personatges, creen escenaris, atrezzo, etc...




Preparar els escenaris, els personatges i crear els espais que ells i elles tenien al cap va ser  tot un repte de treball i esforç . . .


 

 


 


 


Aviat, compartirem l'estrena amb vosaltres!




 

 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ELS ÍBERS A SANTA PERPÈTUA En el marc del nostre projecte sobre LES ETAPES DE LA HISTÒRIA , hem centrat la nostra atenció a l'Edat Antig...