dilluns, 7 de març del 2022

 R a c o n s    M a t e m à t i c s
Entre les diferents propostes de racons matemàtics que estem treballant a 3r podem destacar:

L'oferta és real? 


Dins les propostes dels racons de matemàtiques, també treballem el fet de ser crítics amb les "suposades ofertes" que sovint veuen al seu voltant. A l'escola creiem que és important treballar l'esperit crític dels nostres i de les nostres alumnes, per això ho potenciem des de diferents àrees . . .

A més a més, en aquesta proposta també intervenen les Blue-Bots i els ajuden a triar quina oferta volen investigar amb l'objectiu de descobrir si els interessa fer la compra o no.


Els infants comencen programant la robot Blue-Bot per triar l'oferta . . .



 Un cop han seleccionat una proposta amb la Blue-Bot és moment de mirar les dades i raonar sobre si els hi surt a compte o no . . .

A partir d'aquí han de reflexionar a partir d'unes preguntes i han d'arribar a conclusions. Les seves respostes els guiaran per saber si surt a compte seguir l'oferta




Mesurem:

En aquesta proposta els nens i nenes han de mesurar animals que trobaran a la proposta i posteriorment hauran d'observar i comparar per poder-los endreçar de més llarg a més curt i a l'inrevés. Al mateix temps mesurem objectes i persones comparant distàncies i alçades. A les propostes de racons sempre es van incorporant activitats que posen als nens i nenes en situació d'haver de mesurar amb diferents UNITATS DE MESURA.

 





El Bingo dels nombres romans:

En aquesta  proposta es treballen els nombres romans a partir del joc, s'han d'anar cantant els nombres romans i s'ha d'estar molt atent i atenta per intentar fer línia o millor BINGO.



trencaclosques col·laboratius:

Cada grup es planteja el REPTE d'aconseguir completar trencaclosques en un temps rècord.



El càlcul mental:

Continuem avançant en el càlcul i ells i elles es van posant petits reptes intentant fer càlculs més complicats.



shut de box:

Ara el REPTE és aconseguir acabar el joc abans que el company o la companya. Només poden aconseguir TANCAR LA CAIXA si són molt hàbils a l'hora de buscar les combinacions més eficients de nombres per calcular.



FOTOS RACONS MATEMÀTICS




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ELS ÍBERS A SANTA PERPÈTUA En el marc del nostre projecte sobre LES ETAPES DE LA HISTÒRIA , hem centrat la nostra atenció a l'Edat Antig...